top of page

Norvég bronz a Bocuse d’Or versenyen



Norvégia harmadik helyen végzett a Bocuse d’Or versenyen, ezzel Håvard Werkland gondoskodott arról, hogy Norvégia folytassa dobogós szériáját.

A norvég csapat így továbbjutott a jövő évben Lyonban megrendezésre kerülő világbajnokságra, írja az Addresseavisen.


Az ezüstérem Svédországé lett, a bajnoki címet pedig Dánia vitte el, így skandináv dominanciával zárult a főzőverseny.


A norvég csapatot Håvard Werkland vezette, aki a trondheimi Britannia Hotelben dolgozik.

- Ez nagy megkönnyebbülés. Nem olyan magától értetődő, mivel Norvégia általában a dobogón végez, így magasak az elvárások velünk szemben. Nagyon feszültek voltunk, de most elképesztően örülök – mondta Werkland az újságnak a díjátadó után.

Geir Pollestad mezőgazdasági és élelmiszerügyi minisztert (Sp) is lenyűgözte Werkland főzőművészete. 


- Gratulálok a lenyűgöző harmadik helyhez a Bocuse d’Or versenyen. Az ilyen magas színvonalú konyhaművészet kemény munkát és sok időt igényel, és nagyon örömteli, hogy Håvard hazahozta a bronzérmet - mondta Pollestad.


Köszönetet mondott a rendezvény trondheimi szervezőinek is.

A Bocuse d’Or a világ legelismertebb szakácsversenye. A döntőt minden évben Lyonban szervezik januárban. 1987-ben alapította Paul Bocuse mesterszakács, és azóta nemzetközi versennyé nőtte ki magát.


Forrás: Nettavisen

6 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page