Kremet fiskesuppe (Krémes halleves)

Előkészítés

15 perc

Főzési/sütési idő

15 perc

Adagok

Bonyoplultság

Könnyű

Elkészítés

Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető halleves, amely kellemesen átmelegít és nem utolsósorban nagyon finom.
Aki szereti a halat, a garnélarákot vagy a kagylót, annál nagy kedvenc lehet ez a krémes leves!

Hozzávalók

  • 2-3 evőkanál vaj

  • 2-3 evőkanál liszt

  • 1 liter tej

  • 3 dl krémtejszín

  • 2-3 db Toro halleves kocka

  • 3 db sárgarépa

  • 15 dkg gomba

  • 3 szelet lazac (laks) vagy pisztráng (ørret)

  • 1-2 szelet tőkehal (torsk)

  • 1-2 marék nyers rák (reke)

  • fekete kagyló (blåskjell)

Elkészítés

2-3 evőkanál vajon ugyanennyi lisztet pirítunk, majd lassan felöntjük kb egy liter tejjel és egy kis doboz krémtejszínnel majd hozzáadjuk a Toro halleves kockákat.


Amint felforrt, mehet bele 3 db előre felkarikázott és félig megfőzött sárgarépa, kb 15 dkg gomba, egy szál felkarikázott póréhagyma, 3 szelet lazac vagy ørret, 1-2 szelet torsk.


Mikor a leves újra felforr, beleteszünk egy nagy adag rákot és ízlés szerint fekete kagylót, héjastól.


Citromborssal és friss kaporral fűszerezzük.


Fokhagymás baguettel tálaljuk, és ízlés szerint frissen facsart citromlével tovább ízesíthetjük.


Fotó: Matprat

Recept: Pataki-Bíró Vanda