Grandiosa pizza

Előkészítés

5 perc

Főzési/sütési idő

9 perc

Adagok

1-2

Bonyoplultság

Könnyű

Elkészítés

Az 1970-es évek végén Stabburet strandai gyára úgy döntött, több lábon szeretne állni így felmerült, hogy pizzát kellene gyártaniuk. A pizza akkoriban Norvégiában viszonylag egzotikus ételnek számított 1980-ban.

A fagyasztópultban már több fajta pizza is megtalálható volt, de a fagyasztott pizzát akkoriban csak egy szűk réteg vásárolt. A Grandiosa-val az volt a cég terve, hogy egy olyan pizzát gyártson, amelyet mindenki szeret, és aminek tökéletes minőségében mindenki megbízhat. Ezenkívül a méretének is olyannak kell lennie, hogy több ember együtt fogyaszthassa.

Hozzávalók

1 doboz Grandiosa Pizza

Elkészítés

A villanyos sütőt 220 C° fokra melegítjük fel.


A pizzát kivesszük a papírdobozból. Nagyon fontos, hogy távolítsuk el a pizzát védő műanyag fóliát is.


Ha a sütő jelez, hogy elérte a kívánt hőmérsékletet, tegyük a pizzát a sütőben lévő rácsra, ami legjobb ha a sütő középső szintjén helyezkedik el. Ilyenkor alul és felül is átsül majd a pizza. Mi sütőpapírt is teszünk a pizza alá, hogy a olvadó sajt ne csöpögjön le a sütő aljára.


9 perc sütės után szemrevételezzük a pizzát.


Ha tetején a sajt teljesen megolvadt és kicsit megpirult akkor késznek mondtható. Vegyük ki a pizzát és kapcsoljuk ki a sütőt.


Pizzakéssel szeleteljük fel a kívánt darabszámnak megfelelően.


Lapos tányéron szervírozzuk.


Bátran használhatunk kiegészítőket is - például ketchup - az ízvilágon nem fog (tovább) rontani.


Heti egyszer, ha lehet pénteken fogyasszuk. (vagy egyszer se)

Forrás és fotó: Grandiosa

A receptet beküldte: Juhász Csaba