top of page

Főcukrász

Anikó egy oslói Michelin csillagos étterem főcukrásza.

Milyen munkatapasztalattal rendelkeztél Norvégia előtt?


Érettségi bizonyítványom és pék-cukrász szakképesítésem van. Cukrászként dolgoztam előtte három évig egy budapesti fine-dining étteremben.


Mikor érkeztél Norvégiába?


2014


Hogyan találad meg az első munkahelyed Norvégiában?


Állásajánlatot kaptam egy oslói étteremből. Egyedül érkeztem, egy hónapig biztosított a cég egy lakást, aztán magamnak kellett szállást keresnem.


Milyen szintű nyelvtudás volt szükséges az első norvégiai munkahelyeden?


Alapfokú angol nyelvismerettel érkeztem. Ma már erős angollal, és középfokú norvéggal élem a mindennapjaim. Nagyon fontos a nyelvtanulás, már csak a beilleszkedés miatt is.


Milyen órabéred vagy éves béred van?


kb. 500 ezer korona éves bruttó bér.


Milyen béren kívüli juttatásaid vannak?


Jatt


Jellemző-e a túlóra? Ha igen, hogyan kezelik?


Általában karácsony előtt van hogy extra napokat kell dolgozni. Ha túlóra, akkor 50%-ban, ha szabadnapról kell bemenni akkor 100% extrát fizetnek. Vagy lecsúsztatható is, ha az jobban megfelel valakinek.


Milyen hátrányai, nehézségei vannak a munkádnak?


Sok stresszel jár, jó talponálló képességűnek és problémamegoldónak kell lenni, és mivel tanulók is dolgoznak nálunk, higgadtnak és jó kommunikációs képességekkel kell rendelkezni.


Milyen személyes tanácsod lenne azok számára, akik most fontolgatják a munkakeresést ebben a foglalkozási körben?


A kitartás, a munka iránti alázat, és az önfejlesztés rendkívül fontos.

bottom of page