top of page

Egyre több a csillag Norvégiában



Rendkívül jó hírek érkeztek a norvég gasztronómia világába: a Hardanger-fjordban található Iris, a stavangeri Hermetikken és az oslói Bar Amour éttermek megkapták első Michelin-csillagukat. Ezenkívül a stavangeri Re-Naa három csillagot kapott, ami azért különleges, mert a történelem során ez a második alkalom, hogy egy norvég étterem három Michelin-csillaggal is büszkélkedhet. 


(Szerk.: Egy Michelin-csillaggal szokták, azokat az éttermeket díjazni, amik kiemelkedő minőségű ételeket készítenek a vendégeknek. A két Michelin-csillagos elismerést csak azok az éttermek kapják, ahol különleges fogások találhatóak az étlapon. A három Michelin-csillagos éttermek egyedülálló konyhával, menüvel és szolgáltatással rendelkeznek.)


Az oslói Kontrast éttermet zöld Michelin-csillaggal jutalmazták. A zöld csillag odaítélésének nincs szigorú követelményrendszere, fő szabályként azokat az éttermeket díjazzák, amelyek a fenntartható gasztronómia iránti magas szintű elkötelezettséget mutatnak. A zöld csillaggal rendelkező éttermek szorosan együttműködnek a termelőkkel, vagy saját maguk termelnek zöldségeket és gyümölcsöket.


Cecilie Myrseth kereskedelmi- és ipari miniszter sajtóközleményben gratulált a nyerteseknek. Elmondta, hogy Norvégia elsőrangú gasztronemzet. A miniszter reméli, hogy a Michelin-díjak hozzájárulnak ahhoz, hogy a gasztroturizmus tovább növekedjen a jövőben.


Pál Bettina


Forrás: VG

109 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page